Dimence helpt bewoners Herberg ‘uit de brand’

Op zondag 27 augustus was er brand bij de Herberg. De brand was zo heftig dat tien bewoners, die beschermd wonen op de bovenste verdieping tijdelijk niet terug konden naar hun kamers. GGZ-instelling Dimence sprong bij en bood een leegstaande vleugel aan ter overbrugging. Dit gaf woningbouwcorporatie SWZ, waarvan de woonruimtes zijn, de tijd om de afdeling Beschermd Wonen in de daklozenopvang schoon te maken en er de schade te herstellen. 

Na de heftige brand stonden tien bewoners, van het bescherm wonen letterlijk op straat. Al snel werd duidelijk dat zij tijdelijk niet terug konden naar hun kamer. De eerste week werden bewoners binnen de RIBW Groep Overijssel opgevangen op verschillende locaties. Toen na verloop van tijd bleek dat de werkzaamheden van herstel langer zouden duren werd er een alternatief gezocht. Dimence aan de Eerdelaan in Zwolle, bood een leegstaande vleugel aan waar de bewoners en begeleiders van de Herberg terecht konden.

Een week lang heeft de Herberg gebruik gemaakt van dit aanbod. ‘Fantastisch om te zien hoe snel alles geregeld werd en hoe bereid Dimence was om ons te helpen’, zegt Jorien Hulsman, woordvoerster van de Herberg. ‘We zijn met open armen ontvangen en hebben ons erg welkom gevoeld. Mooi om te zien hoe organisaties elkaar in nood helpen.’

Inmiddels zijn de bewoners van de Herberg weer terug verhuisd naar hun eigen kamer aan de Nijverheidstraat. Alles is weer fris en schoon. Bewoners en medewerkers van de Herberg zijn dankbaar dat het zo is afgelopen en er geen slachtoffers zijn gevallen.