Herberggasten en studenten flink aan het sporten

Drie derdejaarsstudenten, Habib, Merinke en Jaimy, van hogeschool Windesheim uit Zwolle die de opleiding Psychomotische therapie volgen zijn aan het sporten geslagen met gasten van de Herberg.

De keus is divers. Herberggasten kunnen kiezen uit kickboxen, voetbal, badminton, hardlopen etc. Niks is de studenten te gek. Herberggasten mogen aangeven welke sport ze willen doen, met wie en wanneer. Iedere maandagmiddag is er een groep enthousiast aan het sporten.

‘Bewegen is voor iedereen belangrijk en daar hopen wij ook in te motiveren en activeren’, aldus de studenten, ‘De activiteiten vinden altijd in en rondom de Herberg plaats. Dit om het zo laagdrempelig mogelijk te houden. Een andere locatie is in overleg ook altijd mogelijk, bijvoorbeeld wanneer iemand naar de sportschool wil.’

De ervaring van de sporters is positief! ‘Doordat ik nu sport krijg ik meer energie! Ik kijk er altijd weer naar uit om op maandag te gaan kickboxen!’, zegt een van de Herberggasten.
Er komen steeds meer mensen kijken wat er gebeurd, om daarna aan te sluiten en mee te doen. Er is al een vaste groep actief, maar er is nog genoeg ruimte voor meer sporters. Habib, Merinke en Jaimy kijken ernaar uit om de komende tijd flink te sporten samen met gasten van de Herberg.


Op de foto de studenten: Habib, Merinke en Jaimy